JESSICA AXTRUP ÅQVIST

Jessica Axtrup Åqvist är:


En civilekonom med inriktning på strategiska processer specialiserad inom hållbart arbetsliv med fokus på organisatorisk och social arbetsmiljö. Jessica har under drygt 20 år arbetat som processledare med att strukturera, utveckla, och förbättra arbetsmiljö-  och hälsofrämjande åtgärder. Uppdragen har varit både för näringsliv, kommun, både mindre och större organisationer i olika branscher.

Sedan 2016 är Jessica egen företagare och arbetar som konsult och utbildare. Jessicas djupgående kunskaper, medmänsklighet och brinnande engagemang för arbetsmiljö är oerhört uppskattad av alla som träffar henne, inte minst kunder som alla upplever ett stort förtroende för Jessica och gärna anlitar henne. Jessicas styrka är även hennes förmåga att kunna hantera de olika rollerna som utbildare, konsult, coach eller föreläsare med samma bravur och utmärkta resultat.

Hjälper kunder med:

  • Att få företag och organisationer att må bra.
  • Att skapa engagemang för arbetsmiljöarbetet och uppnå lagefterlevnad.
  • Att på ett enkelt och tydligt sätt beskriva och kommunicera arbetsmiljöarbetet till chefer och medarbetare.
  • Att analysera befintligt arbetsmiljöarbete och ge förslag som förstärker och förbättrar. Ex kompletterat med organisatorisk och social arbetsmiljö.
  • Att utbilda styrelse, chefer och medarbetare genom utbildningar där teori varvas med praktik.

Föreläser om och utbildar i:

  • Arbetsmiljö, fysisk, organisatorisk och social – grunden för ett hållbart arbetsliv.

  • Den goda arbetsplatsen – hur skapar vi en god arbetsplats där hälsa och resultat går hand i hand. Hur skapar vi en arbetsmiljö som hanterar påverkan från omvärlden?

  • Återhämtning- vår viktiga resurs för organisation och individ

  • Hälsa som resurs

Du kan boka Jessica för anpassade uppdrag som skräddarsys efter ert behov. Innehåll, upplägg och tidsomfattning bestäms efter dialog med dig som beställare. Maila jan(@)kronkvist.se om du vill komma i kontakt med Jessica eller få en offert.

Har jobbat bland annat för:

Axactor Sweden AB, Bob Kelly AB, Chalmers Tekniska Högskola, Clarion Hotel, Cupola AB, Folkspel, Göteborgs Stad, HiQ, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, Lunds Kommun, Marks Kommun, Miljonlotteriet, Möblera AB, New Line AB, Skeppsbrons, Skönhetsfabriken Göteborg.


Jessica har utbildningar i:


organisation vid Göteborgs Universitet (Civilekonom)
Friskvårdskonsult (Axelsons Gymnastiska Institut)
Utvecklande ledarskap (ULL, Trustpeople)
Hälsostrateg (Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet)
Ett coachande förhållningssätt (Viva coaching)

Vad säger Jessicas uppdragsgivare?

”Tillsammans med Världens bästa konsult har Axactor Sverige tagit fram och implementerat ett fantastiskt arbetsmiljöarbete!”
Lisa Sohtell Country Manager Axactor Sweden AB
”Vi har under många år samarbetat med Jessica och anlitat henne som utbildare i arbetsmiljö för våra chefer – Att arbetsmiljö är så här omfattande och roligt hade jag ingen aning om var det flera av deltagarna som sa under utbildningen”
Susanna Samelius, HR-chef, Miljonlottteriet