Berättelser som går rätt in i hjärtat!

Digital Webbkurs

Storytelling – Budskap som berör dina mottagare!

Människor har sedan urminnes tider använt berättelser för att förklara, beröra, lära ut och underhålla. Berättelser är som vägkorsningar där fakta och känslor möts. En välkomponerad berättelse väcker känslor hos mottagarna och försätter dem i ett tillstånd där de är mottagliga för påverkan. Berättande har blivit ett viktigt verktyg i företags Corporate Storytelling såväl som kommuners marknadsföring och används av alla som behöver nå fram med sitt budskap. Ledning som vill stärka företagets förtroende internt, chefer som vill att vision och värderingar känns meningsfulla för medarbetarna eller säljare som vill stärka varumärket och kundlojalitet.
Under denna utbildning får du ta del av grunderna i storytelling och lära dig använda dem. Kursen är för dig som vill vässa din kommunikation och verkligen nå fram med dina budskap. Du får kunskaper om hur du gör dina budskap mer levande och meningsfulla för mottagarna! Du får praktiska verktyg som hjälper dig hitta, forma och använda stories som når dina målgrupper och frammanar rätt känslor, övertygelse och handlingar.

Du får lära dig:

 • Vad storytelling är och varför och hur det fungerar
 • Storyns komponenter
 • Var du hittar bra berättelser att forma
 • Hur du formar dina berättelser för maximal effekt
 • Hur du skapar en bra story från scratch
 • The Hero’s Journey
 • Om olika typer av berättelser för olika syften
 • Hur du anpassar dina berättelser för olika kanaler och målgrupper
 • En beprövad process för att jobba med storytelling

Hur fungerar det?

När du anmäler dig skriver du i att du vill gå kursen på distans. Vi använder teams eller zoom. En dag innan kursen får du en länk för att kunna logga in på kursdagen. Du behöver en stabil webbuppkoppling, kamera och högtalare på din dator.
Du får samma innehåll och träning som om du skulle gått en kurs på plats med oss. Mellan kurstillfällena får du även hemuppgifter att jobba med, frågor att reflektera över och övningar som du ska förbereda. Du är aktiv, engagerad och får ut maximal kunskap av kursen.

Efter denna kurs?

Vill du fortsätta utvecklas efter du gått denna kurs? Gå då kursen

Kittla folk med ditt budskap, Att leda och samordna eller Sälj in din idé snabbt

Vill ni ha denna kurs anpassad för er organisation? Inga problem. Vi är vana att skräddarsy innehåll och upplägg så ni får det som ni vill och behöver.

kontakta oss för förslag och offert

Anmäl dig här:

 

  Please prove you are human by selecting the Heart.

  Se våra bokningsvillkor här.

  Dina personuppgifter behandlas konfidentiellt, i enlighet med GDPR, och kommer naturligtvis inte att distribueras vidare till tredje part.
  Se vår integritetspolicy här.

  Datum och Tider 2022

  Webbkurs 1 heldag – Max 12 deltagare!

  Datum:
  • 28 februari, kl. 09.00 – 16.00
  • 18 april, kl. 09.00 – 16.00

  Pris:

  5 500 kronor exkl. moms

  Bra att veta om kursen

  Innan: Du får digitalt kursmaterial så du kan läsa in dig på ämnet och några frågor som gör att utbildaren förstår vad du vill utveckla.
  Under: Vi jobbar med olika lärostilar och tillämpar pedagogik som förstärker din inlärning. Du utmanas, tränar, stöttas, får tips och en tydlig insikt om dina styrkor och vad du kan förbättra.
  Efter: Du har fått många tips, idéer och insikter under kursen hur du kan förbättra och förändra dina berättelser. Nu kan du jobba på att implementera dessa i din vardag och stärka din kompetens. Du får även ett diplom som intygar att du genomgått kursen.

  Vad säger kursdeltagarna?

  ”Jag har alltid varit fascinerad av människor som kan berätta, så när jag såg er kurs i Storytelling tänkte jag den ska jag gå! Och WOW. Kursen var magisk. Det är mycket teknik bakom, men ännu mer mod att våga ge sig hän i berättelsen och levandegöra den för de som lyssnar. Först vågade jag inte riktigt men andra gången var det som orden föddes i stunden de kommer bara ut rätt ur munnen. Vilken känsla och vilka applåder jag fick. Jag kommer att chocka mina kollegor och ledningen när jag har nästa ekonomirapport.”
  Bengt
  Växjö kommun

  VÅRA INTERAKTIVA WEBBKURSER

  Tala så att andra lyssnar!

  Läs mer!

  Övertyga med kraft

  Läs mer!

  Framgångsrik argumentation
  Framgångsrik argumentation

  Läs mer!

  Stick ut och ta plats!
  Kvinnlig Power Retorik!

  Läs mer!

  Chefens retorik
  Chefens kommunikation

  Läs mer!

  Sälj in din idé snabbt!

  Läs mer!

  Stick ut och ta plats!
  Berättelser som går rätt in i hjärtat!

  Läs mer!

  Chefens retorik
  Att leda och samordna utan att vara chef

  Läs mer!

  MED EN BERÄTTELSE BLIR FAKTA OCH STATISTIK BEGRIPLIG OCH DIN INFORMATION BLIR MENINGSFULL FÖR LYSSNARNA