Vi lyssnar på dig

Alla våra kurser är pedagogiskt uppbyggda kring ett ämne med praktiska övningar, verklighetsbaserade Case, personlig feedback, korta teoriavsnitt och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna och utbildaren. Kunskaper som deltagarna har direkt nytta av i sin yrkesroll.
Men du eller din grupp kanske har speciella önskemål? För att leva upp till dina förväntningar är det viktigt att vi vet vilka resultat du förväntar dig, vilka utbildningsmål ni har och inte gissa eller tro att vi vet vad ni behöver. Därför har vi en nära dialog med dig som beställare om innehåll och upplägg för att genomförandet sedan matchar dina önskemål och er kravspecifikation.
För oss är varje föreläsning eller kurs unik så vi nöjer oss inte med att höra på dig, vi lyssnar för att verkligen förstå vad du behöver!

Ett annorlunda företag som skiljer sig!

Vår resa som utbildningsföretag började 1998. Då flyttade jag till Göteborg. Mitt första kontor var på Stora Teatern och eftersom jag jobbat som skådespelare och utbildat mig på Calle Flygare teaterskola kändes det helt rätt. Jag använde Gula sidorna i telefonkatalogen och ringde till företag. Snart hade jag kurser och föreläsningar i scennärvaro, kroppsspråk, presentationsteknik, kommunikation och ledarskap. Det var fantastiskt! Under mina första år träffade jag andra utbildare och utvecklare. Jessica, Gunnar, Michael, Andreas, Joakim och Anneli.
De hade olika jobb, men brann också för att växa som människor, utvecklas och utbilda andra och snart började vi samarbeta.
Men vägen har inte varit rak. De har alla gjort sina egna resor och det är först nu, över 20 år senare som vi jobbar ihop som ett team. Vi delar samma vision: Att inspirera och motivera människor och arbetsplatser att utvecklas inom våra respektive ämnen. Vi vill jobba nära våra deltagare och kunder och bygga förtroende och skapa långsiktigt samarbete. Med över 200 års samlad erfarenhet har vi mycket kunskaper att dela med oss av. Vi hoppas att du vill dela vår utvecklingsresa!
Jan Kronkvist
Ägare Kronkvist kommunikation AB

För oss är det viktigt:

...att deltagarna känner trygghet när de upplever att kursen är anpassad efter deras kunskapsnivå och deras kompetensbehov.
... med en inspirerande inlärningsmiljö där deltagarna är aktiva genom diskussioner, övningar, erfarenhetsbyte och egen reflektion.
...att utveckling sker när deltagarna fått konkreta råd och praktiska verktyg som de kan använda i deras vardag/yrkesliv.


Film som utvecklingsverktyg

Film om kommunikation

Film om kommunikation...

Rådgivare inom VGR diskuterade egna attityder

Denna utbildningsfilm med Jan Kronkvist och Hanna Ullerstam är exempel på dålig kommunikation och maktmissbruk hos rådgivaren. Filmen ingick i ett jämställdhetsprojekt av Västra Götalandsregionen och filmen var ett verktyg för att få rådgivare från olika organisationer att diskutera och reflektera över hur de kommunicerar och vilka attityder de har med sig in i sina samtal. Rollspel är ett annat verktyg vi använder. Att t.ex. få agera som säljsupport och sedan missnöjd kund ger dig perspektiv, insikter och möjlighet att testa nya sätt att hantera svåra samtal i en säker miljö. Det blir verklighetstroget och du utvecklar nya, mer funktionella beteenden.

Så här säger några om oss


 

Jan inspirerade våra nätverksdeltagare under flera föreläsningar med temat - Att kommunicera med modern retorik. Jans prov på att leva sig in och ge mycket i presentationen var väldigt bra. Det var även väldigt smidigt att ha all kommunikation runtomkring upplägget med Jan. Tack för det!

Pernilla Johansson, Västsvenska Handelskammaren

 

Jag är glad att jag anlitade er, ni förstod vad vi behövde för vårt uppdrag. En riktigt inspirerande dag med bra dialog om bemötande för regionens affärsrådgivare. Det blev tydligt hur rådgivarnas egna föreställningar och normer påverkar samtal med klienter

Marie Sjövall, Västra Götalandsregionen

 

Verktygen gav mig resultat! Min coach visade sig ha en arsenal av verktyg, vilka baserades på retorikens metoder och som gav mig resultat. För att lyckas som ledare måste jag kunna skapa ett brinnande engagemang och entusiasm för organisationen och kunna förmedla detta på ett intressant och spännande sätt. Jag känner att jag efter coaching-sessionerna hittade min förmåga att flytta fokus till mottagarna och det gjorde att jag blev mer övertygande i mina framträdanden.

Magnus Ernegård, Managing Director of Shanghai Sunwin Corporation (Volvo)