Kan man bli rik med retorik?
2022-03-15

Välkommen till Göteborgsminglet!

Vi intervjuade Anneli Egestam som är grundare och arrangör av Göteborgsminglet.

Den 27 april är det Göteborgsminglet, vad är det för något?
Göteborgsminglet är en mötesplats för regionens näringsliv som skapades under finanskrisen 2008 när alla behövde något kul att se fram emot. Eventet äger rum 1-2 gånger per år och brukar ha 150-200 deltagare inklusive utställare. Många nya affärsrelationer och samarbeten har uppstått här genom åren, totalt har fler än 20 mingel arrangerats sen starten.

Vad beror framgången på, tror du?
Det är lätt att mötas och knyta nya bra kontakter här samtidigt som det är trevligt och prestigelöst på något sätt. Alla är öppna och nyfikna på varandra och har sökt sig till Göteborgsminglet av samma anledning, man värdesätter det personliga mötet. Många kundrelationer och samarbeten uppstår som ett resultat av rena tillfälligheter. På engelska finns det ett bra ord för detta, serendipity, vilket betyder ödets lyckokast, ungefär.  

Vad är din uppgift på Göteborgsminglet?
Jag är grundare och arrangör av själva eventet med ambitionen att skapa en bra upplevelse för alla, oavsett om man är deltagare eller utställare. För att underlätta kontaktskapandet ger jag mingeltips från scenen och har andra små knep i verktygslådan för att hjälpa deltagarna. Ibland går jag handgripligen fram till människor och presenterar dem för varandra och hjälper ovana nätverkare på traven. Det brukar bli kul och uppskattat!

Har du några bra mingeltips för besökarna?
Oh ja, flera stycken!

  1. Hälsa gärna, men fastna inte med människor du redan känner.
  2. Prata inte för länge med samma person. Har ni mycket gemensamt, boka en lunch, så hinner ni båda mingla med fler.
  3. Deltar du tillsammans med en kollega? Dela upp er så hinner ni prata med dubbelt så många😉.

Hur gör man för att delta på Göteborgsminglet?
Då går man in på www.göteborgsminglet.se och anmäler sig. Varmt välkommen!, avslutar Anneli Egestam.

Tack för intervjun Anneli, vi ses på Göteborgsminglet! Och om du själv och dina kollegor funderar på att lära er mingla av vårt mingelproffs Anneli så kontakta oss gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.